This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Got it!
preloader preloader colorful

A Rumbo Tumba az argentin Facundo Salgado elektroakusztikus zenei projektje, amelyben az előadó Dél-Amerika különböző részeiről – elsősorban az Andok-régiójából – származó ritmusokkal és hangzásvilággal kísérletezik, olyan urbánus zenei stílusokkal vegyítve, mint a dub, a hip hop és a house.

Dalaiban a természettel való közvetlen kapcsolat mély érzelmeit és a nagyvárosok mindennapi dinamikáját harmonizálja, egyfajta középutat vonva a két világ között, amelyek gyakran ellentmondásban állnak egymással. A hegyek és a városok, a föld és az aszfalt, a fa és a villamos energia, összeolvadnak, hogy helyet adjanak zenéjének.

„Egyszemélyes zenekart” hallhat a közönség. Facundo Salgado autentikus és a digitális hangszereken játszik valós időben, a hangmintákat rögzíti és keveri, dinamikus és mozgalmas légkört teremtve hívja táncra a közönséget. Az erős ritmusok, az elektronikus dobok és a fa ütőhangszerek egyaránt jelen vannak, a charango és a fúvós hangszerek hangzatos varázsaival megfűszerezve, az Andok-régió jellegzetességeit magukon hordozva. Az „organikus loopok mesterembere” lépésről lépésre építi zenei útját, ahol a hagyomány és a modernitás kiegészítik egymást.