Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom

FÉNY ÚTJA 2022 PÁLYÁZAT

Előszó Felhívás Segédlet
Jelentkezés

 

PÁLYÁZATI SEGÉDLET

A Pályázati Segédlet a Pályázati Felhívást egészíti ki fontos információkkal, melyek a sikeres pályázat összeállítását és benyújtását segítik.

Lehetséges Helyszínek

A Fény Útja kül - és beltéri lehetséges helyszíneivel az alábbi térkép illetve fotó - és videó galéria segítségével ismerkedhettek meg. A végleges programot és helyszíneket a ZSFF csapata fogja meghatározni, fenntartjuk a jogot, hogy sikeres pályázat esetén a pályázóval együttműködve dolgozzuk ki a bemutatás részleteit. Fenntartjuk a jogot arra is, hogy az alkotói szabadságot messzemenőkig tiszteletben tartva egyeztessünk az alkotás helyszínhez való illesztéséről.

TÉRKÉP

GALÉRIA

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. április 10. 24.00 CET

Minden alkotásnak tiszteletben kell tartania a bemutatási helyszín specifikumait, szellemiségét, szakralitását.

A döntési folyamat során a helyszínekhez illeszkedve, azok specifikumait figyelembe véve választjuk ki a megvalósítandó alkotásokat. Kültéri helyszín esetében a pályaműnek erősnek és tartósnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon az esőnek és a szélnek. A veled kötendő szerződésben neked kell felelősséget vállalnod ezekre.

Általános Információk

A ZSFF csapata az előkészítés, megvalósítás, üzemeltetés és bontás teljes folyamata alatt tanácsadással, illetve emberi és egyéb erőforrásokkal segíti a sikeres megvalósulást. Ennek részleteiről a sikeres pályázóval az eredményhirdetést követően egyeztetünk.

Minden alkotás mellé biztonsági őrzést biztosítunk mind az építés, a bemutatás és a bontás idejére egyaránt, de az üzemeltetést neked, vagy csapatod tagjainak kell vállalnia. Különleges esetekben ettől el tudunk térni, ennek pontosítása a megállapodásunk részét fogja képezni.

A pénzügyi feltételek véglegesítése során segítséget szeretnénk nyújtani a kapcsolódó költségek racionalizálásában. Fenntartjuk a jogot, hogy az alkotás megvalósítási költségeinek fedezésére támogatókat vonjunk be.

Csapatunk esetenként technikai eszközöket, helyszíni infrastruktúrát is tud biztosítani. Sikeres pályázat esetén a pályázóval egyeztetjük a részleteket.

A pályázat leadásával a pályázó elfogadja, hogy a kiíró a pályázatban szereplő alkotáson annak művészi koncepcióját nem befolyásoló változtatásokat kérhet, annak megvalósíthatósága, pénzügyi, vagy a fesztivál egészét figyelembe vevő érdekek miatt. Ezeket a változásokat a pályázónak természetesen jogában áll mérlegelni.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat leadásával az elkészült szellemi termék semmilyen formában nem kerül a pályázat kiírójának birtokába, de a szervezőt teljeskörűen feljogosítja a nyilvánosságra hozásra (bemutatás), így meghatározhatja az alkotáshoz hozzáférők körét, a bemutatás idejét, stb.

Minden pályázó a jelentkezési lap beadásával kötelezettséget vállal arra és biztosítja, hogy az általa benyújtott alkotás nem sérti harmadik fél becsületét, emberi méltóságát, jó hírnevét. Minden pályázó a jelentkezési lap beadásával kötelezettséget vállal arra és szavatolja, hogy amennyiben az általa benyújtott pályázattal, illetve annak nyilvánosságra hozatalával (bemutatásával) bármely harmadik félnek kárt okoz, úgy az általa okozott teljes vagyoni és nem vagyoni hátrányt kártérítés és sérelemdíj jogcímén közvetlenül a károsultnak köteles megfizetni.

A pályázó a jelentkezési lap beadásával kötelezettséget vállal arra, hogy amennyiben a ZSFF szervezőivel szemben harmadik személy szerzői, személyiségi, tulajdon vagy egyéb jog megsértése miatt bármilyen igényt érvényesít, úgy az igény jogossága esetén az igény teljesítésért korlátlanul helytáll a szervező helyett.

Technikai Információk

Az alábbi technológiákkal készült pályázatokat várjuk: analóg, digitális, vagy mapping technikán alapuló épületvetítés (mely a Székesegyházra kiírt mapping versenytől függetlenül önálló alkotásként működik), szobor mapping, fényszobor, fényinstalláció (interaktív, térspecifikus, stb.), eszköze lehet a természetes fény, analóg vetítőgép, projektor, robotlámpa, led, lézer, tűz, egyéb fénykeltő eszközök.  

GYIK

Meg kellene neveznem a munkámhoz szükséges technikai felszereléseket, de ebben a szakaszban nem tudom még – mit írjak az űrlapra?

Mivel nekünk sokat segít, ha minél több információt tudunk meg az alkotásodról, ezért kérjük, jelezd legjobb tudásod szerint a szükséges felszereléseket. Ha még nem vagy biztos benne, tudasd velünk, és kollégánk meg fog keresni az elbírálási folyamat során, hogy ezeket a részleteket tisztázza.

Remek ötletem van, de nincs tapasztalatom azzal kapcsolatban, hogy hogyan valósítsam meg, Mit tegyek?

Ötlet szinten létező terveket is örömmel látunk, és szívesen veszünk részt ezek életre keltésében. Ez a folyamat több időt igényel, fenntartjuk a jogot, hogy ötleted hosszabb előkészítéssel támogassuk és egy következő fesztiválon valósítsuk meg.

Milyen további adminisztrációs feladatokkal kell számolnom a munkám bemutatása érdekében?

A pályaművek kiválasztását követően elküldjük a velünk kötendő szerződés tervezetét, amiben részletezzük az alkotói kötelezettségeket és a fesztivál szervezőivel szembeni elvárásokat egyaránt. Szeretnénk előre jelezni, hogy a te feladatod lesz az alkotásod felelősségbiztosítása.

Ha az alkotásom kiválasztásra kerül, mennyi időm lesz a felállítására (összeszerelésére, telepítésére)?

Általában 3-5 napos építési folyamattal számolunk, az alkotásnak a fesztivál előtt egy nappal el kell készülnie. Pontos ütemtervünk lesz az építés, bemutatás, bontás idejére,   hogy mindenki megkapja a kellő segítséget és odafigyelést.

Jelentkezési Lap, Pályázat Benyújtása

A pályázat benyújtása online jelentkezési lapunk kitöltésével történik, mely során az alábbi kérdéskörök megválaszolását kérjük. A sikeres pályázókkal további kérdésekben közvetlenül egyeztetünk az eredményhirdetést követően.

  • Pályázó Adatai
  • Pályamunka Adatai
  • Üzemeltetési Adatok
  • Technikai Adatok
  • Pénzügyi Adatok
  • Egyéb Adatok

Pályázat benyújtása

A pályázat benyújtásának határideje: 2022. április 10. 24.00 CET

Jó munkát, sikeres pályázatot kívánunk!