Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom

FÉNY ÚTJA PÁLYÁZAT

Előszó Felhívás Segédlet
Jelentkezés

 

FÉNY ÚTJA 2023 PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A ZSOLNAY FÉNYFESZTIVÁL várja jelentkezésed, hogy idén a Te munkád is szerepeljen a Fény Útja alkotásai között!

A pályázatok benyújtásának határideje 2023. március 10.

ELŐSZÓ

Zsolnay Fényfesztivál - Fény Útja

Hetedik alkalommal kerül idén megrendezésre Magyarország első és egyetlen fényfesztiválja, a pécsi Zsolnay Fényfesztivál. 2023. július 6. és 9. között egy olyan eseményre várunk, ami organikusan ötvözi a fényfesztiválok világát zenei és utcaművészeti produkciókkal, újcirkuszi előadásokkal.

A Zsolnay Light Art Fényfestőverseny mellett a fesztivál legintenzívebb élményét a közel 25 állomásos fénykörút, a FÉNY ÚTJA alkotásai jelentik. A Fény Útja széles spektrumát vonultatja fel a hazai és nemzetközi fényművészeti alkotásoknak, a látogatók találkozhatnak analóg és digitális technikákon alapuló munkákkal, statikus és interaktívan irányítható installációkkal egyaránt.

A Zsolnay Fényfesztivál Pécs városának legnagyobb nyári, szabadtéri eseménye, 2022-ben 100 000 látogató kereste fel a rendezvényt.

Pécs - történelmi város

Pécs mediterrán hangulatú belvárosa tökéletes helyszíne a négynapos fesztiválnak. Hazánkban Budapest mellett egyedül Pécs büszkélkedhet azzal, hogy szinte az összes történelmi korszak egyedülálló nyomot hagyott a város épített környezetén.

Pécs mindig soknemzetiségű település volt, kulturális rétegek rakódtak egymásra, nemzetiségek hagyományai, értékei ötvöződtek két évezredes története során.

Pécs római kori elődje, Sopianae ókeresztény temetőjének egy része az UNESCO Világörökség részét képezi, a város 2010-ben elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet.  A város bájához hozzátartoznak a török hódoltság emlékét idéző épületek. A legismertebb a Széchenyi téren álló Gázi Kászim pasa dzsámija, amit idővel keresztény templommá alakítottak.

Felhívás