Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom

Fénybütykölde

Mekkora az univerzum? Mik azok a galaxisok? Hogyan tudnak ragyogni a csillagok? Milyen színe van a Marsnak?  Mennyi csodát rejt az éjszakai égbolt?

A Fénybütyköldében követjük a fény útját az univerzumba a felhőkön át egészen az égitestekig. Kalandozásunkhoz nagy képzelőerőre, kreativitásra és tudásvágyra lesz szükség. Ha végigjárjod a fénybütykölde összes foglalkozását és elkészíted az összes fénytárgyat, nyerhetsz egy belépőt a pécsi planetáriumba.

Mütyűr műhely I.

Játékos előadás: A hullócsillagok valójában nem is csillagok? Na hogy is van ez?

Bizonyosan minden gyerek tudja, hogy ha kívánnak valamit csillaghulláskor, az valóra válik. De mi is az a hullócsillag? Honnan származik és tényleg lehullik a földre?

Ezekre az izgalmas kérdésekre kapsz választ miközben fénylő ékszereket készíthetsz foszforeszkáló fólia és világító kövek, gyöngyök felhasználásával.

Bolygóközi utazó műhely

A Föld az egyetlen bolygó az univerzumban, amiről biztosan tudjuk, hogy van rajta élet. De mi van a többi bolygóval? Tudod, hányat fedeztek fel már a tudósok? Számos kérdés merül fel, amire csillagászok fognak válaszolni, miközben kinetikus, mozgó bolygódíszeket és hűtőmágneseket készíthetsz.

Sötét fények műhelye

Mi a közös a szentjánosbogárban, a tonikban és a rubinkristályban? A lumineszcencia varázslatos és sokszínű világába nyerhetsz betekintést, ha részt veszel az interaktív foglalkozáson.

A Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumának Lézerpince építő szakköre, a Pécsi Művészeti Gimnáziuma, a PTE TTK és a Labor Interaktív Varázstér együttműködésében a sötét világűr világát idézzük fel. Sötét fénnyel láthatóvá tesszük a láthatatlant. Olyan alapanyagokkal dolgozunk, amelyek világítanak az UV-fényben. Tereket szövünk át fehér fonalakkal láthatatlan hálózat után kutatva, csillagképeket készítünk, elképzeljük az ott élő különleges lényeket.

Fényből sosem elég – Csillám testfestés - TSP Art Klub

A csillámpor visszaver minden rávetülő fényt, sötétben, mesterséges fényforrással találkozva ragyogó külsőt ad viselőjének.

Tökéletes Fényfesztivál viselet minden fesztiválozónak.