Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom
preloader preloader colorful

Zsolnay Street Artist

Utcaművészeti verseny

SZAVAZÁS

Legyél te a zsűri!

A Magyar Zsonglőr Egyesülettel idén is összefogtunk, hogy helyet adhassunk a Magyar Zsonglőrtalálkozónak. A szakmai programon túl a találkozó ebben az évben is színesiti nyilvános proramokkal a fesztivált. Mindemellett tavasszal rukkoltunk elő legújabb közös kezdeményezésünkkel, és hirdettük meg a Zsolnay Street Artist nemzetközi pályázatunkat, aminek keretében 5 nemzetközi és magyar produkciót választottunk be a fesztivál hivatalos programjába. 3 napon át 4 helyszínen, több alkalommal láthatjuk ezt az 5 előadást.

A fellépő művészeket kétféle módon is támogathatod. Az utcaművészet hagyományaihoz híven, előadás után a kalapba dobott adománnyal. Emellett kérünk, szavazz a legjobb előadásra a Fényfesztivál honlapján, mert a legtöbb nézői voksot bezsebelő előadás 3000 eurós díjban részesül. Az előadásokat bátran ajánljuk korosztálytól függetlenül mindenkinek!

Legyél te is zsűritag, és szavazz a 2018-as Fényfesztivál legjobb előadására!

A Zsolnay Street Artist utcai előadások versenyének résztvevői

Mr. Vita: A TNT Show (SP)

Mr. Vita olyan figura, aki mintha egy rajzfilmből lépett volna elénk. Mégis valóságos tettekre bíztat, és arra, hogy vegyünk részt mi is az ő történetében. A TNT Show egy rendkívül energikus előadás, mely bátran egyesíti a hagyományos cirkusz elemeit a chaplini humor világával. Mr. Vita legnehezebb mutatványával zárja előadását: a rock n ’roll, a bukósisak és a vicces vetkőzőszám csak felvezetik azt, amire mindenki vár, a bombát!

Copyleft (FR)

A Copyleft olyan köztéri zsonglőrprojekt, amelyben a tánc, az utcaművészet és a cirkusz elemei keverednek. A teniszezőnek öltözött zsonglőrök egy rövid, zenés bemelegítés után 30 percnyi szemfényvesztő zsonglőrködéssel kápráztatják el a közönség apraját-nagyját.

All in Two (HU)

Zsonglőrködés, akrobatikus elemek, varázslat és tudomány keveredik egy sor furcsa, hóbortos jelenetben, de a két tehetséges magyar művész lenyűgöző előadásából a báj és a finom humorérzék sem hiányozhat. Az All in Two társulat számos országot bejárt legújabb produkciójában interaktív jelenetekkel és frappáns humorral bontják le a falat színpad és nézőtér között.

Circo Eguap (AR): Rolling Bag

Az argentin társulat előadása rengeteg humorral fűszerezett akrobatikus elemmel és veszélyes trükkel operál. A társulat lány tagja, Minimi egy fürge és bátor cirkuszi akrobatahölgy, akinek merész és mulatságos mutatványai mindenkit ámulatba ejtenek. Roquecycle pedig egy igen erős és karizmatikus férfiú, aki egykerekű biciklijével a klasszikus cirkusz világát idézve teremt önfeledt hangulatot.

Papito (AR): A különleges játékos

Latin ritmusok, tánc, vidámság és meglepetések sorozata! A varázsbőröndből előbukkanó két szék és rengeteg izgalmas tárgy biztosítja Papito előadásának fő eszköztárát. Az argentin mókamester megkísérli felkutatni a saját helyét a világban azzal a nem titkolt szándékkal, hogy közben a kedves közönség szívét melegség töltse el, és mosolyt csaljon az arcokra.

Egyedülálló játékosság, friss és szórakoztató műsorszám nem csak gyerekeknek!

 

16. MAGYAR ZSONGLŐRTALÁLKOZÓ – 2018.06.28. – 2018.07.01.

A találkozót ebben az évben 16. alkalommal rendezi meg a Magyar Zsonglőr Egyesület, hasonló külföldi rendezvények mintájából kiindulva. Az évek során országos rendezvénnyé nőtte ki magát az esemény, megismételhetetlen hangulata, közösségi jellege miatt külföldről is szívesen látogatják kezdők és profi akrobaták egyaránt. Az elmúlt 15 évben olyan rendezvény jött létre, amely nyitott mind a tradicionális cirkusz világából érkezők, mind a különböző alternatív irányvonalakat képviselő zsonglőrök felé.

A találkozó célja, hogy a magyar cirkuszvilág szereplői és minden érdeklődő számára egy olyan rendszeres esemény valósuljon meg, amely lehetőséget biztosít a tapasztalatcserére és egymás megismerésére, ami motiválja és lelkesíti a résztvevőket. Bemutatkozási lehetőséget biztosítunk oktatók és gyakorlóhelyszínek számára, a magas színvonalú magyar és külföldi előadók produkcióikkal, foglalkozásaikkal való ismerkedés új távlatokat nyithat meg a fejlődésre vágyók számára.