Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom
preloader preloader colorful

Fény Útja

A Fényfestőverseny mellett a fesztivál legintenzívebb élményét akkor élheted át, ha végigjárod 25 állomásos belvárosi fénykörútunk, a Fény Útja minden állomását.

Ennek keretében a kedvelt pécsi épületek lenyűgöző fényfestést, a belváros ismert terei és rejtett zugai izgalmas fényinstallációkat kapnak. A vetítések és fényszobrok nagyobb területen helyezkednek majd el, olyan különleges helyszínekkel bővülve, amelyek még a helyiek számára is ritkán mutatják meg magukat. A teljes belvárost behálózó Fény Útja összesen 12.000 négyzetméternyi vetített felületet kelt életre.
Akiknek nem lenne elég ennyi izgalom és látvány, azoknak örömhír, hogy az idei évtől tovább bővül a kínálat. Egy 1500 forintos karszalag megvásárlásával a Fény Útja Extra négy napon át a belváros zárt tereibe kalauzolja a felfedezőket és kínálja leghihetetlenebb fényalkotásait. FÉNY ÚTJA EXTRA tudnivalók

A Fény Útját megtekintheted:
csütörtök, péntek, szombat: 21.30–01.00
vasárnap: 21.30–00.00

Az ettől eltérő nyitvatartással megtekinthető állomásokat a leírások mellett jelöljük!

A Fény Útja látványosságai mellett egyedi fényfestésekkel találkozhatsz csatlakozó programhelyszíneinken is, melyek: Balkán Bisztró, Lompos Uszkár, Made In Pécs Café, Nappali, Szabadkikötő

Alkotók: Full Kolor Visual, Grafoscope, Méhkasaula

Fény Útja koncepció: Pusker Péter

 • Barbakán

  Biofílium

  Venue: Barbican

  Koszti Zsuzsó (Flux) & Katona Kati & Nagy Kála

  A biofília fogalma E. O. Wilson amerikai biológus nevéhez fűződik, lényegi eleme, hogy mi, emberek genetikai alapokra visszavezethetően ösztönös, belülről fakadó érzelmi vonzódással rendelkezünk a Földön élő többi élőlényhez.
  A Biofílium című alkotás egy olyan alternatív vizuális ökoszisztémát mutat be, mely közelebb hozza a látogatókat az élő organizmusok belső ritmusához, így betekintést enged a természet rendjének misztikus összefüggéseibe.

  Technikai partner: Fényhangár

 • Esze Tamás utca

  Geofílium

  Fényhangár

  Életünk során a természet végtelen színnel és formával gyönyörködteti érzékszerveinket nap mint nap. A Fényhangár csapata azt igyekszik bemutatni, hogy milyen sokszínű is ez a paletta és mennyi egyedi formát fedezhetünk fel a minket körülvevő természetben. Az alkotók ezt a látványt egyesítik egy interaktív, generatív grafikával, amely a kezek pozícióját és mozgását feltérképezve, az egyedi gesztusokat felismerve alakíthatóvá és irányíthatóvá teszi a kaleidoszkópot, a mandalát és számos különleges geometriai formát.

 • Szent István tér

  Fényliget

  Organicon

  Az Organicon célja a Szent István téri liget átváltoztatása fénnyel, a fák és a szökőkúthoz vezető utak fényösvénnyé alakítása. Besétálható képek, háttérben a frissen felújított Miasszonyunk Zárdatemplom fényfestett látványával. Játék térrel és perspektívával. Az Organicon csapatának régen megálmodott, ám első ízben kivitelezett alkotása.

 • Ókeresztény Mauzóleum (Szent István tér 12.)

  Hullám01

  Vicsek Viktor / Limelight

  Az alkotás egy visszájára fordított kilátó, amely nem kintről, hanem bentről tárja elénk a látványt. Az Ókeresztény Mauzóleum felszíni kápolnájának falai közé épült, fénycsöveket hordozó struktúra kívülről és belülről bejárható, érzékeli a látogatók számát és ennek függvényében alakítja fényét és hangját.

 • Littke Palace Látogatóközpont (Pezsgőház épülete)

  SPIDRON MAPPING 2.0

  Bordos László Zsolt

  A Spidron egy speciális geometrikus rendszer, amelyet Erdély Dániel formatervező talált fel. Az eredetileg 1979-ben, Rubik Ernő formatan órájára elkészített konstrukció változatain ma már egy nemzetközi kutatócsoport dolgozik Erdély Dániel vezetésével.
  Bordos László Zsolt 7 perces sztereó 3D objekt mapping installációja a Spidront mint inspiráló formát használja. A geometrikus alakzat vizuális lehetőségeit ragadja meg tárgyvetítés segítségével. A virtuális 3D animáció visszavetítése a valódi 3D-s térre, és a kettő kombinációjából adódó játék a néző számára újszerű, sokszor meglepő, meghökkentő vizuális élményt nyújt.
  „A néző nem tudja a megszokott módszereivel értelmezni a látottakat, az érzékei cserben hagyják. A vetítés kizökkenti a nézőt a megszokott érzékelési és észlelési sémáiból, új értelmezési folyamatra készteti! Meggyőződésem, hogy a tárgy- és épületvetítés túlmutat a technikai kuriózum kategóriáján. Egy olyan új vizuális nyelvről van szó, amely képes megszólítani a ma emberét!” – Bordos László Zsolt

   

  Spidron rendszer: Erdély Dániel

  Zene: Darko Kolar aka DEKODE

  Technikai partner: Christie Digital


  Együttműködő partner: Littke Palace Látogatóközpont, Guideinfo idegenvezetői

  Figyelem: Az erős fény- és hanghatások miatt az arra érzékeny látogatóknak, epilepsziás betegeknek nem ajánljuk! 6 éves kor alatti gyerekeknek a sztereo szemüveg használata tilos.
  Karszalaggal látogatható!
  Nyitva: csütörtök: 21.30–01.00, péntek, szombat: 10.00–01.00, vasárnap: 10.00–00.00

 • Cella Septichora (Szent István tér)

  Színek folyama

  Monochrome Clack

  A művészet, a technológia és a tudomány összekapcsolása korunk gondolkodásmódjára reflektáló, folyamatos felfedezés alatt álló terület. Az újabbnál újabb eszközök és a nem mindennapi bemeneti csatornák kialakítása a megszokottól eltérő látásmódot tud létrehozni, amely innovatív módszereket kínál mind a tudomány és a művészet, mind az oktatás területén. A napról-napra bővülő és frissülő információk és kihívások megértéséhez, feldolgozásához alternatív eszközként lehet segítségünkre a művészet és a tudomány közti párbeszéd kialakítása.
  A Sztojánovits Andrea és Köves Éva alkotta csapat installációja egyrészt arra keresi a választ, hogy milyen új esztétikák jöhetnek létre a matematika és a vizuális művészetek korszerű párosításából. Másrészt, hogy ezen új esztétikák – aktív részvétel segítségével – hogyan hatnak magára a felhasználóra.
  A folyamat során a nézők egy színorgonán keresztül maguk változtathatják ennek az állapotnak a minőségét, melyet a festmény, a vetített fény és a matematikai algoritmus együttese újszerű színesztétikával jelenít meg újra és újra.

  Zene: Álmos Gergely
  Matematikai szoftver: Varga Domonkos
  Technikai partner: Mogul Audio

  Karszalaggal látogatható!

   

 • Csontváry Múzeummal szemben (Janus Pannonius u. 11.)

  Pixelbogár

  Kiégő Izzók

  A Kiégő Izzók tavaly debütált Pixelbogár szobra új helyen, megújult formában és kibővített tartalommal folytatja sétáját a vizuális ingerek erdejében.
  A Pixelbogár egy digitális köztéri szobor, a Zsolnay Fényfesztiválnak készült totemállat. A fesztivál látogatói fölé magasodva hirdeti a fény univerzalitását. A minimalista szobor napközben egyszerűen csak új perspektívába helyezi a neki otthont adó teret, az este beálltával azonban megelevenedik a több ezerszeresére felnagyított rózsabogár és fénnyel tölti meg környezetét.
  Míg a forma a végletekig leegyszerűsített és távol esik a szokványos reprezentációtól, a szerkezeten elhelyezett pixel vezérelt LED-ek kapocsként csatolják az objektumot Pécshez. Az esténként látható fényjáték az eozin csillogását idézi, miközben a statikus váz dinamikussá és élővé válik. A sok száz egyedi elemből felépülő négy mázsás világító bogár repülőről is jól látható, a fesztivál látogatói azonban testközelből is élvezhetik mind a négy nap folyamán.

 • Méhkas Dia Projekt
  Káptalan utca

  Méhkas Dia Projekt

  Méhkas Dia Projekt

  Méhkasaula

  A Méhkasaula egy székesfehérvári fényfestő csapat, akik analóg vetítések segítségével akár egy egész utcát képesek csöppet sem hétköznapivá varázsolni. Az írásvetítő, mint „fényfestő” ecset funkcionál, segítségével színekbe csomagolják a teret, alkalmazkodva az adott helyszínhez, és a formai adottságokhoz. Idén a Káptalan utcai múzeumok épületeire a metamorfózis szellemében készítik el egyéni alkotásaikat.

 • Mapping Gaming
  Janus Pannonius Múzeum Igazgatóságának udvara (Káptalan u. 5.)

  Mapping Gaming: A flipper

  Mapping Gaming

  FLxER Team

  A Zsolnay Light Art Fényfestőverseny zsűrijének elnöke, Gianluca Del Gobbo egy interaktív mapping installációval érkezik a fesztiválra, ami a videójátékokban jártas közönség igazi kedvence lesz. A FLxER csapat olyan videójátékot alkotott meg, amely összhangban van a vetített felülettel és annak formáival, így azokat hatalmas felületen játszhatjuk.
  A különleges show a Visual Europe Group technikai eszközein valósul meg.

  Technikai partner: Visual Europe Group
  Együttműködő partner: Kitzinger Gábor (Kiégő Izzók)

  Karszalaggal látogatható!

 • Pixel-art
  Janus Pannonius Múzeum Igazgatóságának udvara (Káptalan u. 5.)

  Pixel-art

  Pixel-art

  Arany Gold Zoltán

  Arany Gold Zoltán tagja a Székesfehérvári Művészek Társaságának, és a Méhkasaula Kulturális Egyesületnek. Tetováló, festő és fotóművész, aki rövidfilmeket készít és képzőművészeti installációk elkészítésében vesz részt több mint két évtizede. A Pixel-art egy plexirudakból álló objektum, melynek segítségével a látogató saját maga alkothat struktúrákat háromdimenziós térben. A fényélményben a felhasznált anyag fényáteresztő képessége dominál leginkább, ami sötétben érvényesül a legjobban.  Az installáció Kern Péter segítségével jött létre.

  Karszalaggal látogatható!

 • Koros Design - Virágom
  Janus Pannonius Múzeum Igazgatóságának udvara (Káptalan u. 5.)

  Virágom

  Koros Design - Virágom

  Koros Design

  A tavalyi Liliom után a Koros Design csapata egy újabb természet inspirálta fényinstallációval készült a fesztiválra. A Virágom is egy speciális textíliából készített, felfújható alkotás, ez alkalommal egy kinyíló virág felnagyított, interaktív újraértelmezése. Az öt méter magas virág alaphelyzetben zárt állapotban látható, de ha a kijelölt pontokra ráállnak a látogatók, a növény látványos fényprogram kíséretében kinyílik és virágba borul. 

  Fényprogram: Vicsek Viktor

  Karszalaggal látogatható!

   

 • Luke Jerram - A Hold Múzeuma
  Északi Várfalsétány (bejárat: Martyn Ferenc Múzeum udvara – Káptalan u. 4.)

  A Hold Múzeuma

  Luke Jerram - A Hold Múzeuma

  Luke Jerram

  A Hold Múzeuma Luke Jerram Bristolban élő és alkotó művész vadonatúj utazó művészeti alkotása. A hét méter átmérőjű Holdinstalláció grafikai hátterét 120 dpi-s, a Hold felületéről készült részletgazdag NASA fotók alkotják. A körülbelül 1: 500 000 méretarányban létrehozott, belülről megvilágított gömb alakú szobor minden egyes centimétere 5 kilométernek megfelelő távolságot jelenít meg a Hold felszínéből.
  Luke Jerram munkásságának fókuszában szobrok, installációk és élő művészeti projektek megalkotása áll. Az Egyesült Királyságban élve, de már 19 éve nemzetközi színtéren dolgozva Jerram számos különleges művészeti projektet hozott létre, amelyeknek köszönhetően világszerte lelkesedést váltott ki, és inspirálóan hatott az emberekre.


  Az installáció a Holdról készült felvételek, a fény és térhatású hangélmény együttesének eredményeként jön létre, a zenét a BAFTA és az Ivor Novello-díjat is elnyerő zeneszerző, Dan Jones komponálta.

  A Hold Múzeuma Luke Jerram és a Norfolk & Norwich Festival összefogásából jött létre, további számos kreatív szervezet együttműködésével: At-Bristol, Lakes Alive, Provincial Domain Dommelhof, Brighton Festival, Greenwich+Docklands International Festival, Without Walls, Les Tombées de la Nuit, Rennes és Cork Midsummer Festival.
  Az alkotás létrehozásában a  következő szervezetek vettek részt: UK Space Agency, University of Bristol, The Association for Science, Discovery Centres.

  Karszalaggal látogatható!

  ASDC Logo (three line colour)_ At Bristol Brighton-Festival-logo-2015-2-1024x527 NEW copy 2
  cork-midsummer-2017 GD01_GDIF_Primary_Logo_RGB_300 Lakes-Alive_Logo_RGB-colour logo LTN_noir_pochoir1
  LogoDOMrelief  NNF_Stacked_Red  WoW Logo CMYK  Uni Bristol logo EPS for print (colour)
 • Janus Pannonius utca

  Habitatae – Fényszőnyeg

  Varga Vince

  Utcahossznyi fényfestéssel pótolt flóra, falra tapasztott fényfauna: bolygónk már letűnt vagy épp eltűnő élővilágainak grafikus pótlására tett lehetetlen kísérlet négy nap alatt, négy felvonásban. Az alkotó Varga Vince 20 éve dolgozik audiovizuális tervezőként. Kőszínházi, kortárs és zenei színpadi munkái világszerte láthatók.

  Technikai partner: Night Projection

 • Dzsámi - Ferth Tímea
  Gázi Kászim pasa dzsámija (Széchenyi tér)

  A végtelenbe és tovább!

  Dzsámi - Ferth Tímea

  Ferth Tímea

  A végtelenbe és tovább! Ferth Tímea A bajai származású, Budapesten alkotó kócos grafikus, Ferth Tímea a szemünk láttára emeli újabb szintre a homokrajzolás technikáját és annak művészetét. Digitális eszközök segítségével élőben rajzolja, mozgatja meg a Dzsámi délkeleti homlokzatát. A kép spontán mozog, folyamatosan átváltozik, így hol egy előadás háttere, hol a szabadon szárnyaló fantázia és az épület architektúrájának szerelemgyermeke.
  A művészi megoldásokat a Visual Europe Group berendezéseivel vetítjük.

  Technikai partnerek: Visual Europe Group, Night Projection

 • HEXA
  Nádor Galéria (Széchenyi tér 15.)

  HEXA – A térbe zárt fény

  HEXA

  Healium Decoration

  A Healium Decoration csapata megalakulása óta arra törekszik, hogy munkáiban megmutassa a fény, a tér és a szemlélő hármasának kapcsolatát. A Fényfesztiválra készült interaktív installációban a végtelen számú lehetőség közül kívánnak egyet bemutatni, ahol Te – a szemlélő – magad lehetsz az alkotás lelke, mozgatórugója.
  A közel 2000 fénygömböt és intelligens lámpákat egy egészként kezelő rendszert a csapat saját fejlesztésű, valós idejű 3D programja, a Lightformer végzi.

  Technikai partner: Harman Professional Kft.

  Karszalaggal látogatható!

 • Moirée
  Nádor Galéria (Széchenyi tér 15.)

  Moirée

  Moirée

  Ádám Krisztián – Balogh Balázs

  Van úgy, hogy alig hisszük el, amit magunk előtt látunk. Van úgy, hogy az egyenes vonalak egy pillanatra hullámossá lesznek, csíkok helyett pedig különböző vonalsziluettek tűnnek fel a szemünk előtt. De ilyenkor vajon tényleg a szemünk káprázik, vagy csak egy jelenésszerű optikai illúzió hatása alá kerülünk? A moiré-jelenséggel szinte naponta találkozhatunk. Ott van az egymásra libbenő függönyök árnyékában és a lefotózott tévéképernyőn. Ádám Krisztián ékszertervező és a Studio That’s It vizuális műhelyt jegyző Balogh Balázs médiadesigner közös projektjének fókuszában ékszerek és vetített képkompozíciók különleges fénytérmetszetei állnak.
  Az egyedülálló program speciális vizuáltechnikai igényét a Visual Europe Group rendszerei alkotják.

  Technikai partner: Visual Europe Group
  Együttműködő partner: Let it Be! art agency

  Karszalaggal látogatható!

 • Mengyán - Fényutazás
  Pécsi Galéria (Széchenyi tér 10.)

  Fényutazás

  Mengyán - Fényutazás

  Mengyán András képzőművész kiállítása

  Mengyán András világhírű képzőművész-designer munkáiban a fény mint médium a legkülönbözőbb módokon jelenik meg. Olyan neves elődökkel dolgozott együtt, mint Kepes György, aki a műfaj egyik legjelentősebb képviselője. Ez az együttműködés mély inspirációt jelentett további művészetében a geometrikus formák és térábrázolások látvány-központú, a modern technikák különféle eszközeit is alkalmazó, rendszerszintű szemléletében.
  A Pécsi Galéria tereiben kiállított munkák önálló kiállításként is megállják a helyüket. A kiállításon szereplő művek a fény anyagként való kezelésével és formálásával foglalkoznak, új lehetőségeket kínálva a vizuális műfajok részére. A kétszer tízperces lézeranimációt Mizsei Zoltán zeneszerző munkája kíséri, a kiállításon ezt a kompozíciót is látni lehet majd.
  A jelenlegi kiállítás célja nem utolsó sorban egy a Zsolnay Fényfesztivált kísérő, a fényt mint médiumot használó kortárs képzőművészeket felvonultató sorozat elindítása.
  P. Szabó Ernő az Új Művészetben így írt Mengyán Andrásról 2015-ös önálló budapesti kiállítása kapcsán:
  „1973 körül ébredt rá arra, hogy a rendszerelvű gondolkodás nagyon fontos, de a rendszernek nyitottnak kell lennie, kommunikálnia kell más rendszerekkel, kompatibilisnek kell lennie irántuk. Akkoriban születtek azok a vizuális programok, amelyek nagyon közelítenek a számítógép szisztémájához és a programokhoz (szoftverekhez).
  A vizuális programjaihoz ekkor írt egy programadó szöveget, amely a későbbiek folyamán helyesnek bizonyult. Ekkor kezdődött a mátrixokban való gondolkodás, ekkor jöttek a téri konfigurációk. Torz felületű testek megismerését lehetővé tevő három formavizsgáló mobil készüléket hozott létre, melyekkel új és új formakonfigurációkat lehetett létrehozni. „

  Karszalaggal látogatható!
  Nyitva: csütörtök: 21.30–01.00, péntek, szombat: 10.00–01.00, vasárnap: 10.00–00.00

 • Koros Design - Foton
  Széchenyi tér

  Foton

  Koros Design - Foton

  Koros Design

  A foton az elektromágneses sugárzások, így többek között a fény elemi részecskéje, legkisebb egysége. A foton modern elmélete szerint a fény nem csak hullámként, de részecskeként is definiálható. A fény kutatása végigkísérte az emberiség történetét, azonban arra, hogy valójában hogyan is néz ki annak részecskéje, nincs konkrét köznapi képünk.
  Erre a kérdésre ad vizuális választ a Koros Design installációja, mely a fény elemi részecskéjét egy feszített szerkezeten keresztül jeleníti meg.  A fénylő csövekből felépülő gömb elemeinek egyike sem ér a másikhoz. A lebegő struktúra az anyag megfoghatatlanságát és az elemi részecskék tünékeny világát fejezi ki. Az architektúrát tovább emeli a testeken futó fényprogram, melynek megalkotója Vicsek Viktor.

  Külön köszönet: Paolo Cignoni, Nico Pietroni

 • Porszász Áron - Camera Obscura
  Művészetek és Irodalom Háza

  Camera Obscura látványszoba

  Porszász Áron - Camera Obscura

  Pórszász Áron

  A Fényfesztiválon immár harmadszor megépített, szoba méretű camera obscura ritka fényjelenség megtapasztalásával kápráztatja el a látogatókat. A fényjelenség a sötét szobába egy apró lyukon keresztül bejutó fény hatására jön létre, így a falon a külső világ fordított, „élő” képe jelenik meg. Pórszász Áron fotóművész camera obscurával készített többméteres felvétele a Széchenyi térről szintén megtekinthető.

  Karszalaggal látogatható!
  Nyitva: péntek, szombat, vasárnap: 10.00–20.00

 • Irgalmasrendi Szent Sebestyén templom (Széchenyi tér 5.)

  Kiterjesztés 2.0

  Nagy András XYZ

  Az interaktív technológiákkal kísérletező Nagy András munkáinak fókuszában a generatív képalkotás lehetőségeinek feltérképezése áll. Heim Roland intermédia művésszel és Adrian Newgent zeneszerzővel közösen jegyzett Kiterjesztés című performansza a fény és a hang médiumait egyesítik térmanipulációs és optikai illúziókkal kísérletezve. Egyedi látvány- és hangzásvilága a vetített animációs elemek és zenei motívumok különleges fúziójából születik meg, melyet Hamvas Béla és Weöres Sándor belső utazásra hívó sorai kísérnek. Az egyedi előadássorozat technikai installációit a Visual Europe Group szolgáltatja.

  Technikai partner: Visual Europe Group

 • Laluz Visuals
  Színház tér

  Törzsi mintázatok

  Laluz Visuals
   

  A LaLuz Visuals csapata antropológiai források segítségével négy különböző tájegység kultúrájához tartozó törzsi motívumokat elevenít meg a Szinház téren.
  Az inspirációt a népművészetükben egyedülálló Dél-Amerikai Shipibo, az Észak-Amerikai Lakota és Navajo, a Nyugat- Afrikai Dogon és Adinkra és az Ausztrál Aboriginalok kultúrája adja. Az újraértelmezett mintázatok egy utazásra hívják a látogatókat, az őslakosok életének atmoszférájába. Az amazóniai hangulatot Bruno Novelli brazil származású művésszel együttműködve teremtik meg.

  A vetítés támogatója: ZEISS


  Együttműködő partner: Pécsi Nemzeti Színház

 • Total Art - Monokróm Udvar
  Csorba Győző Könyvtár udvara (Király u. 9.)

  Monokróm Udvar

  Total Art - Monokróm Udvar

  Total Art Egyesület

  A Total Art Egyesület tagjaként Komlós Attila az első fesztivál óta festi fénnyel a Belvárosi Könyvtár udvarának falait. Fények és árnyékok játéka, animációs filmek vetítése, egy intim fénysziget a fesztivál forgatagában.

 • Jókai tér

  Kinetikus Fénypanoráma

  Fényszórók Visual

  A Fényszórók Visual csapata fiatal képzőművészek szárnybontogatásának eredményeként jött létre. Képi világukban a szürrealizmustól kezdve a steampunkon át a szecesszió ornamentikus motívumaiig a legkülönbözőbb stílusjegyek fedezhetők fel, így a végeredmény teljesen egyedi. Kézzel festett üvegdiáik és speciális technikai megoldásaik a falfelületeket forgó kaleidoszkóppá, szélfútta vászonná, hullámzó vízfelületté képesek átalakítani.

 • Labor Fényműhely
  Assisi Szent Ferenc plébániatemplom (Ferencesek utcája 37.)

  Szent Ferenc lámpásai

  Labor Fényműhely

  Labor Fényműhely

  A Labor Fényműhely analóg vetítőkből és kinetikus szerkezetekből készít fényinstallációt a Szent Ferenc templom északi homlokzatára. Az alkotás alapgondolata a „fény” szétszórása, felbontása köré épül. Ezt egy tükrökkel és prizmákkal felszerelt mechanika teszi lehetővé, mely a fény útjába kerülve szétszórja a vetítők fényét, ami aztán játékosan szalad szét a templom falain és a tér felületén. Az alkotás egyben tisztelgés Szent Ferenc élete, szellemisége előtt.

 • VJ Centrum and Visual Power - Em
  Evangélikus templom (Dischka Győző u. 6)

  Empyreum

  VJ Centrum and Visual Power - Em

  VJ Centrum & Visualpower

  A pécsi evangélikus templom egy interaktív fénykísérletnek ad helyet, ahol a látogatók nem csak szemlélői, de formálói is lehetnek az alkotásnak. Robotlámpák és projektorok összhangja teremt kapcsolatot az ég, a föld, az ember és a technika között úgy, hogy a különleges látványban a jelen motívumai mellett a templom rég elfeledett harangjai is megidéződnek. 

  Alkotók: Battha Gáspár, Besnyő Dániel, Németh Atilla 

  Technikai partnerek: Visualpower Kft., Centrum Budapest, Secret Mapping Experiment, Blurboyz, Harman Magyarország Kft.

  20180629_014232 (2)