Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom

A fesztivál

Az ország első és egyetlen fényfesztiválja, a pécsi Zsolnay Fényfesztivál 2022 nyarán újra káprázatos fényalkotásokkal ragyogja be Pécs belvárosát! 2022. július 7. és 10. között fényköntöst kapnak az épületek, fényszőnyeget az utcák, miközben a Székesegyház monumentális homlokzatát a nemzetközi verseny legjobb 3D-s, mozgóképes vetítései keltik életre.

A 4 napos fesztivál igazi élmény családoknak és baráti társaságoknak Pécs mediterrán belvárosában, fényfestésekkel és számos kísérőprogrammal!

A pécsi belvárost átszelő Fény Útján végigsétálva közel 20 helyszínen láthatunk ismét hol grandiózus, hol szívmelengető, hol extravagáns – de minden esetben elképesztően látványos, térspecifikus fényinstallációkat.

A legnagyobb érdeklődés minden évben a Zsolnay Light Art Nemzetközi Fényfestőversenyt övezi, ennek során a Székesegyház homlokzatán elevenednek meg a mozgó, háromdimenziós fényalkotások.

A fesztivál organikusan ötvözi a fényfesztiválok világát utcaművészeti produkciókkal, koncertekkel, színházzal, újcirkuszi előadásokkal.
Interaktívan, szórakoztatva tanít, ismeretterjesztő kísérőrendezvényei új, kreatív tartalmakat közvetítenek a látogatóknak.
A meghívott hazai és külföldi művészek, alkotói műhelyek nemzetközileg elismertek, vezető szerepet töltenek be ebben a dinamikusan fejlődő művészeti ágban.

Nincs még egy rendezvény Magyarországon, ami ennyi sokszínű látványosságot, épületvetítést, fényszobrot, interaktív fényjátékot kínál, mint Pécs városa és a Zsolnay Fényfesztivál!

Zsolnay Fényfesztivál 2022: