Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom

A fesztivál

Immár ötödik alkalommal, közel 170 ingyenes kültéri és beltéri programmal, bámulatos fényfestésekkel, fényinstallációkkal, utcaművészeti produkciókkal és koncertekkel vár Magyarország elsőszámú fényművészeti attrakciója, a Zsolnay Fényfesztivál! A 2019-ben 80.000 látogatót vonzó esemény idén szeptember 30. és október 3. között várja a különleges fényélményekre vágyókat Pécs belvárosában.

A 4 napos ingyenes fesztivál igazi élmény családoknak és baráti társaságoknak Pécs mediterrán belvárosában, fényfestésekkel és számos kísérőprogrammal!

A Zsolnay Fényfesztivál Magyarország első és egyetlen tematikus fényfesztiválja, melynek az elmúlt években elért látogatottsági eredményei és szakmai sikerei nemzetközi mércével mérve is kimagaslóak.  
A Pécs mediterrán hangulatú belvárosára, annak épített kulturális örökségeire magas művészi értékű alkotások komponálódnak, ezzel is növelve az UNESCO világörökség részét képező értékek ismertségét.
A Zsolnay Fényfesztivál pár év alatt Pécs és Magyarország egyik legvonzóbb fesztiváljává nőtte ki magát, sőt a kontinens fényfesztiváljai közül is kitűnik komplex, társművészeteket magába olvasztó programjával.


Olyan négynapos fesztivál, mely organikusan ötvözi a fényfesztiválok világát utcaművészeti produkciókkal, koncertekkel, színházzal, újcirkuszi előadásokkal.
Interaktívan, szórakoztatva tanít, ismeretterjesztő kísérőrendezvényei új, kreatív tartalmakat közvetítenek a látogatóknak.
A meghívott hazai és külföldi művészek, alkotói műhelyek nemzetközileg elismertek, vezető szerepet töltenek be ebben a dinamikusan fejlődő művészeti ágban.