Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom

Zsolnay Light Art

A 10 alkotó névosra, akik munkájukkal bekerültek a Zsolnay Light Art Fényfestőverseny döntőjébe:

shortlist

 


 

Idén negyedik alkalommal hirdeti meg a ZSÖK Nkft. a Zsolnay Fényfesztivál leglátogatottabb programját, a nemzetközi, pénzjutalommal járó “Zsolnay Light Art” mappingversenyt. Ahogy korábban, idén is a Pécsi Székesegyház épületére kell készteni az alkotásokat. Az idei negyedik évadban a fesztivál, az eddigiekhez hasonlóan tovább szélesti a fényművészeti programokat, összehozza a kapcsolódó művészeti ágak legkülönfélébb formáit és alkotóit.

A verseny a Zsolnay Fényfesztivál központi attrakciója, melyet három napon át, 2019. június 28 - 30. között, sötétedéstől lehet megtekinteni. A Zsolnay Light Art szakmai partnere, és a verseny házigazdája idén is a nemzetközileg is elismert magyar mappingművész csoport, a Kiégő Izzók. A versenyfilmek mellett látható lesz mindhárom este egy válogatás is a korábbi évek munkáiból, köztük a Kiégő Izzók által jegyzett „Jónás Könyve” című homlokzatra komponált epikus videó is.

A felület a tavalyihoz képest változatlan, tehát a bazilika oldalhajóját, a tornyokat, a tetőt, és a hátsó tornyokat is vetítjük.

A verseny zsűrizését egy öttagú nemzetközi bizottság látja el. A verseny egyetlen kategóriában folyik, ám a hivatalos, zsűri  által kiosztott díjakon felül idén is lesz közönségdíj. A nézők által legjobbnak tartott mapping alkotás elismerését szponzoraink biztosítják.

A zsűri tagjai: Farkas Fülöp, Hendrik Wendler, Vaspöri Tamás, Gianluca del Bobbo, Vári Attila.

A Zsolnay Light Art fényfestő-verseny látogatása ingyenes, és korhatár nélkül ajánlott.
A fesztivál részletes programjáról a folyamatosan frissülő http://zsolnayfenyfesztival.hu/ honlapon tájékozódhat. 

A versenyről

A verseny témája: Tiszta Fény
Helyszín: Pécsi Székesegyház déli homlokzata, tornyokkal és tetővel együtt (lásd template)
Verseny időpontja: 2019. június 28-30.

Pályázatikiírás:

’Tiszta Fény’ témára reflektálva várjuk a Pécsi Székesegyházra készült, az épület architektúrájával, szakralitásával, szellemiségével és hagyományaival harmonizáló audiovizuális mapping alkotásokat. A pályázat többfordulós, és a helyszíni vetítésre maximum 10 alkotást válogat be a zsűri.
A pályázatra egyénileg, vagy csoportosan, amatőrként és cégesen (professzionális) is lehet jelentkezni, de iskolai indulókat is várunk. A 18 éven aluli egyéni indulók írásbeli szülői engedéllyel jelentkezhetnek.
A pályázók a versenyre történő regisztrációjukkor automatikusan elfogadják a verseny kiírásban foglaltakat!

Díjazás:
Zsolnay Light Art fődíja:           5.500 Euro
Zsolnay Light Art 2. hely:         3.000 Euro
Zsolnay Light Art 3. hely:         1.500 Euro
Zsolnay Light Art közönségdíj 

A verseny felépítése

A verseny 3 szakaszból áll:

 1. Jelentkezés, koncepció benyújtása
  Leadási határidő: 2019. április 08. április 15.
  Visszajelzés a jelentkezőknek: 2019. április 18.
  Kritérium: online regisztráció, és adatlap kitöltése a  „ZSOLNAY_storyboard.pdf”  felhasználásával  készült,  hiánytalanul  kitöltött  mood, vagy  storyboard.  Itt  a  megvalósítandó  alkotás  dramaturgiailag  fontos  jeleneteinek template-re  illesztve,  állóképekkel  történő  bemutatása  és  rövid  leírása  szükséges, lehetőség szerint a képet kísérő zene hangulatát is bemutatva
  a mellékelt PDF feltöltése (minimum 1 oldal)
  a regisztrációs felületen lehetőség van mood/zene linkek megadására is

 2. Preview
  Leadási határidő: 2019. május 13.
  Visszajelzés a jelentkezőknek: 2019. május 20.
  Kritérium: az első szakaszon továbbjutott résztvevők bemutatják teljes vetítendő anyagukat fullHD felbontásban, zenével.

 3. Kész versenyanyag leadása
  Leadási határidő: 2019. június 17.
  Az elkészült alkotás teljes felbontású kép- és hanganyagának feltöltése a versenykiírásban szereplő technikai paramétereknek megfelelően

Sikeres regisztrációt követően minden szükséges információról, majd az egyes fordulók után is e-mailben értesítjük a jelentkezőket. Felmerülő kérdéseket a lightart@glowingbulbs.com e-mail címre kérjük küldeni.