Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom

Hendrik Wendler

Hendrik Wendler, született 1970-ben, a Weimari Bauhaus Egyetemen építészetet és tervezést tanult. 1999-ben Weimar lett Európa Kulturális Fővárosa, Hendrik a Kulturstadt GmbH-val együtt nagymértékű eseményeket szervezett a projekt keretében.

Évek óta már egy tervező cégnél dolgozik, koncepciókat tervez, interaktív vizualizációkat, 3D animációkat. Egyik terve elnyerte a Red Dot Award-ot interface tervezésben.

2004 óta a Weimari Bauhaus Egyetem tanára, felület tervezésben és számítógépes grafikában. Kifejlesztett egy szoftvert, ami a korábbi programokhoz képest sokkal gyorsabban képes dolgozni, forradalmasítja a fényfestést és video-mappinget.

Thuringiával és Weimar városával együtt Hendrik kialakítja a koncepciót a ’Genius Loci Weimar’, az egyik legismertebb internacionális épülethomlokzat vetítési versenynek otthont adó fesztiválhoz. A fesztivál 2012 óta kerül megrendezésre, amely vegyíti a modern design értékeket Weimar történelmi örökségeivel. 2017 óta Hendrik Wendler más cégekkel, fesztiválokkal is dolgozik együtt, akár kurátorként, előadóként, vagy zsűritagként.