Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom
preloader preloader colorful

Warning: Creating default object from empty value in /var/www/clients/client29/web67/web/zsolnayfenyfesztival.hu/framework/Cm.php on line 173
video background
 • Már tudható a 2021-es Zsolnay Fényfesztivál dátuma!

  A koronavírus okozta helyzet miatt a 2020 nyarára tervezett pécsi Zsolnay Fényfesztivál eredeti formájában sajnos nem tud megvalósulni. A szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. munkatársai az elmúlt hetekben azon dolgoztak, hogy ne hagyják kialudni a fényt és kihozzák a helyzetből a legtöbbet.

  Ennek a szervezőmunkának az eredménye, hogy jövőre mindent bepótol az ország első fényfesztiválja: visszatér az eddig megszokott, világszínvonalú programsorozat, a látványos, 3D-s fényfestések, az utcaművészti produkciók és az egész belvárost elvarázsoló fényattrakciók.  Már a fesztivál időpontja is tudható: 2021-ben július 1-4. között ismét várja a látogatókat az ország legnagyobb fényünnepe!

  Ugyanakkor addig sem marad a közönség látványos fényprogramok nélkül, hiszen az év hátralévő részében kisebb, de hasonlóan hangulatos fényeseményekkel varázsolja el a ZsÖK a pécsi éjszakákat.

 • Közös fénypillanatok továbbra is – új típusú programsorozattal készül a jövőre a Zsolnay Fényfesztivál

  A világszerte radikális változásokat előidéző koronavírus által okozott helyzet és a következő hónapok kiszámíthatatlansága miatt a 2020 nyarára tervezett Zsolnay Fényfesztivál idén nem a szokásos formájában és nem a tervezett időpontban valósul meg: az év hátralévő részében a pécsi Zsolnay Örökségkezelő NKft. hazai és külföldi alkotókkal együttműködve kisebb fényesemények megszervezésére törekszik.

  A 2020-ban immár 5. jubileumához érkező pécsi Zsolnay Fényfesztivál egy olyan országos és európai jelentőségű négynapos fényünnep, mely organikusan ötvözi a fényfesztiválok szemkápráztató világát utcaművészeti produkciókkal, újcirkuszi előadásokkal és zenei programokkal. A jelen lehetőségeinek felmérése és felelősségteljes számbavétele után bizonyossá vált, hogy a kialakult globális krízishelyzetben a ZsÖK nem tudja olyan léptékű, komplex programmal megszervezni a rendezvényt, ahogy a korábbi években.

  Ezért a szervezők azt a döntést hozták, hogy a Zsolnay Fényfesztivál idén átalakul. A döntés nem lemondást, hanem alkalmazkodást jelent, a kreatív munka nem áll le. Az eddigi hagyományokat továbbvivő, de kisebb léptékű programok sorozatának létrehozása mostantól a cél, ami továbbra is gondolkodásra sarkall, értéket közvetít, szórakoztat, gyönyörködtet, és emellett virtuálisan is követhető. Mindazok az események pedig, amelyek idén nem valósulhatnak meg, 2021. júliusában várják majd a látogatókat Pécsett.

  Az idei eseményekről és a jövő évi előkészületekről folyamatosan hírt adunk, kérjük, figyeljék ezeket a sajtóban és az alábbi elérhetőségeken:

  www.fenyfesztival.hu

  www.facebook.com/zsolnayfenyfesztival

 • A világ reflektorfényében a pécsi Székesegyház

  Az országban egyedülálló látványosság a július 2-5. között zajló Zsolnay Fényfesztivál legnagyobb érdeklődésre számot tartó attrakciója, amit három napon át sötétedéstől lehet megtekinteni, ingyenesen. A fényművészek „vászna” a pécsi Székesegyház, amelynek oldalhajóját, tornyait és tetejét is lefedik a művészek a néhány perces, 3D-s fényvetítésekkel.

  A verseny nívóját mutatja, hogy a tavalyi győztes, az olasz Michele Pusceddu a Zsolnay Fényfesztiválon elért eredményével kvalifikálta magát a világ legnagyobb és legnevesebb fényfestő versenyére, az iMapp Bucharest 2019 fesztivál Winners League-be, azaz a Győztesek Ligájába, amit meg is nyert, így ő lett az első helyezett a „fényfestők világbajnokságán”. Ezzel felkerült Pécs és Magyarország a világ legrangosabb fényfestőversenyeinek térképére.

  A 2020-as pécsi verseny témája: Lightmatter.  Az első körös jelentkezés határideje 2020. április 5., majd a szakemberek két fordulón keresztül választják ki a legjobb 10 alkotást, amelyek bemutatkozhatnak a Zsolnay Fényfesztiválon.

  A verseny zsűrizését egy öttagú, nemzetközi szakmai bizottság látja el. Új fejlesztésként idén a vetítési programba bekerülő (shortlist) alkotók pályázatonként automatikusan 1000-1000 eurót kapnak az elkészített alkotásokért, valamint szintén újítás, hogy a hivatalos zsűri egyetlen díjat oszt ki. Ezen felül a nézők által legjobbnak tartott alkotás nyeri el a közönségdíjat.

  A Zsolnay Light Art szakmai partnere, és a verseny házigazdája – a korábbi évekhez hasonlóan – az idén 20. születésnapját ünneplő magyar vizuális művész csoport, a Kiégő Izzók.

  A fesztivál során a versenyfilmek programját kiegészítve mindhárom este válogatás látható a korábbi évek legjobb alkotásaiból, köztük szerepel a Kiégő Izzók által jegyzett „Jónás Könyve” című, ikonikus mapping mű is.

  Az idén jubiláló Zsolnay Fényfesztivál különlegesen széles spektrumát vonultatja fel a hazai és nemzetközi fényművészeti programoknak, közös platformon mutatva be a különféle művészeti ágakban és formákban alkotó művészeket.

 • Zsolnay Fényfesztivál 2020

  Idén ötödik alkalommal, július 2. és július 5. között kerül megrendezésre a Zsolnay Fényfesztivál! A 4 napos ingyenes fesztivál igazi élmény családoknak és baráti társaságoknak Pécs mediterrán belvárosában, fényfestésekkel és számos kísérőprogrammal!

  A Zsolnay Fényfesztivál Magyarország első és egyetlen tematikus fényfesztiválja, melynek az elmúlt években elért látogatottsági eredményei és szakmai sikerei nemzetközi mércével mérve is kimagaslóak.  
  A Pécs mediterrán hangulatú belvárosára, annak épített kulturális örökségeire magas művészi értékű alkotások komponálódnak, ezzel is növelve az UNESCO világörökség részét képező értékek ismertségét.
  A Zsolnay Fényfesztivál pár év alatt Pécs és Magyarország egyik legvonzóbb fesztiváljává nőtte ki magát – évről évre 80 000 ember látogatja –, sőt a kontinens fényfesztiváljai közül is kitűnik komplex, társművészeteket magába olvasztó programjával.
  Olyan négynapos fesztivál, mely organikusan ötvözi a fényfesztiválok világát utcaművészeti produkciókkal, koncertekkel, színházzal, újcirkuszi előadásokkal.
  Interaktívan, szórakoztatva tanít, ismeretterjesztő kísérőrendezvényei új, kreatív tartalmakat közvetítenek a látogatóknak.
  A meghívott hazai és külföldi művészek, alkotói műhelyek nemzetközileg elismertek,  vezető szerepet töltenek be ebben a dinamikusan fejlődő művészeti ágban.

 • A Zsolnay Fényfesztivál legjobbja lett a világelső

  Az idei Zsolnay Light Art Fényvestőverseny győztese, Michele Pusceddu megnyerte a világ legnagyobb és legrangosabb mapping versenyeként számon tartott IMAPP - Winners League fődíját!
  A bukaresti versenybe a Zsolnay Fényfesztiválon elért eredménye alapján kvalifikálta magát az olasz mapping művész. Nemzetközi zsűri véleménye döntött, melyben a Fényfesztivált Szécsi Máté fesztiváligazgató képviselte.
  Hatalmas elismerés és dicsőség ez a Fényfesztivál számára is!
  Gratulálunk az alkotónak, minden elismerésünk és hálánk a pécsi verseny házigazdájának és társszervezőjének, a Kiégő Izzók csapatának!

 • Az idei Zsolnay Light Art mapping verseny győztesei

  Gratulálunk az idei év nyerteseinek!

  1. helyezett:
  csapat: Michele Pusceddu - Olaszország
  cím: Complementary Lights

  2. helyezett:
  csapat: TOOPFIRE - Kína
  cím: The Heart of the Forest

  3. helyezett:
  csapatnév: ruestungsschmie.de - Németország
  cím: TECHTONIC³

  A közönség díjas:
  csapat: Michele Pusceddu - Olaszország
  cím: Complementary Lights

 • Bordos László - Inertia című műve a Székesegyházon

  A Zsolnay Light Art Fényfestőverseny alkotásain kívül még egy különlegesség elevenedik meg idén a Székesegyház monumentális homlokzatán: Bordos László Zsolt világhírű 3D mapping művész Inertia című műve.  

  Az épületvetítést robotlámpák fénye egészíti ki és teszi teljessé, ilyen típusú komplex alkotásra fesztiválunkon még nem volt példa.

  Vetítés három alkalommal: június 28-30., péntektől vasárnapig, minden este 23.50-kor.

 • Ideiglenes forgalmirend-változás

  A Zsolnay Fényfesztivál alatt ideiglenes forgalmirend-változás lép életbe:

  Lezárják június 27-én 12 órától június 30-án 24 óráig a Pécs, Janus Pannonius utca Széchenyi tér és Esze Tamás utca közötti szakaszát, az Esze Tamás utcát, a Szepessy Ignác utcát, valamint a Szent István tér Pezsgőház előtti útszakaszát.

  Kérjük a járművezetőket, hogy a megváltozott forgalmi rend szerint, fokozott figyelemmel közlekedjenek!

  Minden kedves látogatót várunk az idei Zsolnay Fényfesztiválon!

  forgalomkorlatozaszsolnayfenyfesztival700-700x304

 • Óriási szintet lépett a Fényfesztivál!

  A pécsi Zsolnay Fényfesztivál egyik különlegessége, hogy egyszerre nyújt feledhetetlen élményt a laikus látogatóknak, ugyanakkor olyan magas színvonalat képvisel a fényművészetben, hogy szakmai berkekben is kiemelkedőnek tartják. Ezt igazolja az is, hogy a Zsolnay Light Art 3D Fényfestőverseny idei győztese bekerül a világ legjobbjaiból álló Győztesek Ligájába, akik az iMapp Bukarest fesztiválon mérkőznek meg.

  A romániai iMapp Bukarest fesztivál a világ legnagyobb nemzetközi fényfestő versenye, évente kb. 300.000 látogató keresi fel. A szervezői kiválasztották világszerte azt a hat fesztivált, amelynek győztese részt vehet a végső, mindent eldöntő Győztesek Ligáján.

  - Óriási megtiszteltetés, hogy ebbe az elit körbe beválasztották a Zsolnay Fényfesztivált is. Ritkán fordul elő, hogy ha az ember egy új területen próbálja ki magát – ahogy tettük mi ezt 3 éve a Zsolnay Light Art Fényfestőverseny megszervezésével – akkor ilyen gyorsan bekerül a világ legnívósabb ligájába – mondta el Vincze Balázs, a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

  A Győztesek Ligája 2019 résztvevői: Borealis (U.S.A.), Genius Loci Weimar (Németország), Kyiv Light Festival (Ukrajna), 1minute projection mapping competition (Japán), Zsolnay Fényfesztivál (Magyarország), Luz y Vanguardias (Spanyolország). A hat győztes mellett az iMapp Bukarest 2018-as két győztes csapata vesz részt a szeptember 21-ei gigászok csatáján a bukaresti Constituției téren.

  A győztes a hírnéven és az elismerésen túl pénzdíjazásban is részesül. A közönségdíj (a közönség SMS-ben fog szavazni) 5.000 €, és a zsűri által legjobbnak tartott versenyző szintén 5.000 € díjazásban részesül.

  A magyar projection mapping cég, a Maxin10sity az iMapp 2014-es kezdete óta a szervezői gárda oszlopos tagja, egyben Art Curatora az eseménynek.

  Érdekesség, hogy egy magyar team, a Limelight Projection Mapping csapata 2016-ban már bezsebelte az iMapp Bukarest zsűri- és közönségdíját is. A Limelight-tal az idei Zsolnay Fényfesztiválon is találkozhatnak a látogatók, ugyanis a Fény Útja egyik helyszínén az ő alkotásuk lesz látható.

 • Az Év Honlapja különdíj ZSFF2018

  Különdíjas lett Zsolnay Fényfesztivál Az Év Honlapja versenyen

  Az Év Honlapja különdíj ZSFF2018

  Az idei Zsolnay Fényfesztivál minden eddiginél látványosabb volt, amit a több mint 70.000 látogató is bizonyít. Ám nemcsak a fesztivál, hanem a honlapja is gazdag vizuális megoldásokban. A fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. az Upsolution csapatával közösen alkotta meg a fesztivál hangulatát idéző, egyedi felépítésű weboldalt, mely a rendezvény sokszínű programkavalkádját hivatott évről évre bemutatni.

   A november 14-i díjátadó értékelése szerint: "Rendkívül látványos címlappal és designnal mutatja be a fesztivál gazdag programkínálatát. Az oldalon könnyű eligazodni és a programokat megtalálni, így tökéletesen alkalmas volt arra, hogy nemcsak az érdeklődőket, hanem a fesztivál ideje alatt a látogatókat is kiszolgálja."

   - A Zsolnay Fényfesztivál nemcsak a közönség, de a szakma körében is rendkívül népszerű, hiszen az elmúlt két évben már 6 díjat elnyert. Nagyon örülök, hogy a színvonalas rendezvényhez méltó honlapot sikerült készíteni, ami most ilyen ragyogó sikert aratott – vélekedett Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő Nft. ügyvezetője.

   A webdesignt és az oldal működését taglaló specifikációt a ZsÖK készítette, a webfejlesztést az Upsolution Kft. valósította meg.

   https://www.azevhonlapja.hu/dijazottak/dijat-nyert-weboldalak-2018

   

 • Közönségdíjasok

  Köszönjük a szavazatokat!

  Idei közönségdíjasunk a Zsolnay Light Art Fényfestőversenyen a hazai Artcontrols csapat Alchimist című alkotása lett.

  A Zsolnay Street Artist Utcaművészeti versenyen az argentin Circo Eguap kapta a legtöbb szavazatot!
  Zsolnay Light Art videók

 • Kihirdette a zsűri az idei Zsolnay Light Art Fényfestőverseny nyerteseit

  Gratulálunk az idei év nyerteseinek!

  1. helyezett:

  csapatnév: Fluid
  cím: Seven
  alkotó: Martin Péter
  szponzori díj: Resolume 

  2. helyezett:

  csapat: Kertész Éva
  cím: Cell Morph
  szponzori díj: Millumin

  3. helyezett:

  csapatnév: nullpixel
  cím: IMAGO
  alkotók: Israel López / Fatima Ramírez
  szponzori díj: Madmapper + Modul8

 • FIGYELEM!

  Kedves Vendégeink!

  Előreláthatólag 7 - fél 8 környékén átmenetileg intenzív csapadék érkezik fölénk, ami az előrejelzések szerint csupán kb. fél órán át tart. Utána reményeink szerint újra felragyog a Fényfesztivál, úgyhogy ne menjetek messzire, programjaink a szükségszerű szünet után folytatódnak!

 • FÉNY ÚTJA EXTRA tudnivalók

  A teljes belvárost behálózó Fény Útja 25 állomása idén összesen 12.000 négyzetméternyi vetített felületet kelt életre.
  Akiknek nem lenne elég ennyi izgalom és látvány, azoknak örömhír, hogy az idei évtől tovább bővül a kínálat. Egy 1500 forintos karszalag megvásárlásával a Fény Útja Extra négy napon át a belváros zárt tereibe kalauzolja a felfedezőket és kínálja leghihetetlenebb fényalkotásait.
  Részletek és tundivalók az INFORMÁCIÓ menüponton.

 • Légy Te a Zsolnay Fényfesztivál sztárja! – pályázat utcai produkciókra

  A Zsolnay Fényfesztivál és a Magyar Zsonglőr Egyesület nemzetközi versenyt hirdet Zsolnay Street Artist címmel. A megmérettetésre utcaszínházi és utcai cirkuszi előadással jelentkezhetnek társulatok vagy egyéni előadók, a lényeg, hogy minőségi, egyben szórakoztató produkciójuk a Zsolnay Fényfesztiválon is megállja a helyét.

  Részletek a ZSONGLŐRTALÁLKOZÓ menüpont alatt.

 • A Fény újjászületése

  A téli napfordulón A Fény újjászületése elnevezésű rendezvénnyel ünnepeljük a fény eljövetelét. A tavaly hagyományteremtő szándékkal útnak indított programot idén újra megrendezzük, és ekkor osztjuk meg az első híreket a következő Zsolnay Fényfesztiválról. Örömmel jelentjük be, hogy június 28. és július 1. között újra fényünnepet tart Pécs városa, ezúttal már négy napon át, csütörtöktől vasárnap éjszakáig szemkápráztató látványosságokkal és utcaművészeti produkciókkal telik meg a város.

  Részletek a FESZTIVÁL menüpont alatt.

 • Légy a pécsi advent fényfestője!

  Légy a pécsi advent fényfestője! Öltöztesd ünneplőbe a Dzsámit! Hogy mit kell ehhez tenned? Nyomtasd ki a sablont, fesd ki a Dzsámit, juttasd vissza hozzánk alkotásod, és mi óriási méretben kivetítjük azt. A közönségszavazáson értékes díjakat is nyerhetsz!

 • Kihirdették a Zsolnay Light Art mapping verseny győztesét

  Szombaton kihirdették a Zsolnay Light Art mapping verseny győztesét is. A 3D nemzetközi építészeti fényfestő verseny a Zsolnay Fényfesztivál központi attrakciója volt, amely során a döntőbe jutott kilenc fényfestő mutatta be a Székesegyház homlokzatára komponált művét, valamint levetítették a fesztivál szakmai partnere, a Kiégő Izzók csapatának legújabb alkotását is. A zsűri döntése nyomán az első díját a spanyol Ricardo Cancado nyerte el Sacred Geometry című munkájával. Másodikként végzett az olasz Alessio Cassaro Luminarium című műve, harmadik lett az EPER Creative Studio képviseletében Varga Zoltán Zuhanás című műve. A közönségdíjat az olasz Hermes Hangialardo Liquidshades című alkotása nyerte el.

 • FÉNYÁR a Zsolnay Kulturális Negyedben és a pécsi világörökségi helyszíneken

  Pécs a nyár fénypontja! Ragyogjon velünk a Zsolnay Fényfesztivál idején!
  Viseljen bármilyen Fényfesztivál logóval ellátott terméket (póló, testmatrica, ékszer) és 20% kedvezménnyel látogathatja meg a Zsolnay Negyed látnivalóit vagy a pécsi világörökségi helyszíneket.

  A fényes termékek megvásárolhatók a sétatéri információs pavilonban, a Zsolnay Negyed Infopontjain, valamint a Cella Septichora Látogatóközpontban.

  A kedvezmény Zsolnay jegyre, Világörökség jegyre és Örökség jegyre érvényes 2017. június 26-tól július 2-ig.

 • Az ország első fényfesztiválja újra felvillanyoz!

  Fényfestés több mint 10.000 m2-nyi felületen Pécsett, a Zsolnay Fényfesztiválon! Mediterrán utcai kavalkád vár ingyenes koncertekkel, színházzal, újcirkusszal és tüzes produkciókkal, június 30. július 2. között! Idén is Pécs a nyár fénypontja!

 • Összművészeti Élmény A Kodály Központban

  A Zsolnay Fényfesztivál nyitókoncertje méltó indítása lesz június 30-án a káprázatos hétvégének!
  A Kodály Központban a brit dj és zenész, Emika legújabb lemezének ősbemutatóját hallhatja a közönség, a mű a klasszikus és az elektronikus zene határán mozog. Közreműködik a MÁV Szimfonikusok, a felejthetetlen látványt pedig a világhírű 3D művész, Bordos László Zsolt kelti életre.

  Rakoncátlan, virtuóz játéka nemzetközileg elismert és csodált. Az elektronikus és az akusztikus, illetve a folk- és a partyzene eddig ismeretlen ötvözete szólal meg Óperentziaval alkotott formációjuk előadásában.

  A klasszikus zeneszerzés és az elektronikus zene közti átmenet még soha nem volt ilyen dinamikus és élettel teli. Az első lemezeit a brit Ninja Tune kiadónál megjelentető, a valóban sokszínű zenész és dj, Emika ezen az ígéretes műfaji határfelületen alkotta meg új művét, a Melanfonie című szimfonikus szerzeményét, mely négy év munkájának eredménye. Ebben a projektben Emika visszatért klasszikus zenei gyökereihez, melyet elektronikus zenei tapasztalataival ötvözött. A feszült szépség pillanataiból drámai, finoman baljós átvezetésekkel olyan összetartó audio-narratívát szőtt a szoprán csillogó hangjával, ami tökéletesen tolmácsolja azt a kísértő, érzelemkeltő stílust, melyet Emika képvisel.

   A művet az ország legismertebb zenekarainak egyike, a MÁV Szimfonikusok szólaltatja meg Miriam Němcová vezényletével és Marie Fajtova szoprán szólista közreműködésével. A MÁV Szimfonikusok a legrangosabb koncerttermekben lép fel világszerte, repertoárja a barokk zenétől a modern, kortárs művekig terjed.

   A látványvilágért felelős Bordos László Zsolt, Budapesten élő 3D művész, korai 3D-vj munkáival, óriási méretű épületvetítéseivel és 3D-mapping projektjeivel a műfaj úttörője lett. Projektjei 2010 óta más művészekkel együttműködve Bordos.Artworks és Invited Artists néven futnak, melyekkel a videovetítés, 3D mapping nemzetközileg is elismert, jeles képviselőjévé vált. 2014 óta újra önálló projektjeire fókuszál, melyek főként opera- és színházi installációk vagy vetített díszletek.

   Ez alkalommal a beltéri architekturális mapping vetítés egyedi, Emika szimfóniájának pécsi ősbemutatójára készül, így a Kodály Központban először tapasztalhatja meg a közönség a zene és a vizualitás különleges és lélegzetelállító fúzióját.

  Forrás: pecsma.hu

 • Minősített Európai fesztivál lettünk

  A pécsi Zsolnay Fényfesztivál elnyerte az egyik legkomolyabb európai minősítő szervezet, az EFFE által kihirdetett Minősített Európai Fesztivál címet.

   - A fesztivál ezzel a minősítéssel egy igen komoly nemzetközi platformon jelent meg, ami óriási öröm a számunkra és további lendületet ad ahhoz, hogy még magasabb szinten folytassuk a megkezdett minőségi munkát – mondta el Vincze Balázs, a Zsolnay Fényfesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője.

  Páva Zsolt, Pécs polgármestere a hír kapcsán úgy fogalmazott: a cím azt üzeni, hogy magas művészeti minőséget képvisel az új pécsi fesztivál, s helyi, nemzeti és nemzetközi szinten is jelentős hatása van. Utalt rá: Pécs esetében már korábban a POSzT is elnyerte e minősítést, s reményét fejezte ki, hogy a jövőben más esemény is rákerül arra a bizonyos térképre városunkból.

  Az EFFE minősítés az Európai Fesztivál Szövetség kezdeményezése, ami olyan jelenetős európai fesztiválokat gyűjt össze, amelyek mélyen elkötelezettek a művészetek és innovatív megközelítések iránt, kiemelt figyelmet fordítanak saját közösségük, valamint az európai és nemzetközi kapcsolatok képviseletére. A szempontrendszer fontos része, hogy milyen szoros a szervezők kapcsolata az alkotókkal, milyen szinten támogatnak már zajló művészeti projekteket és mennyire jellemzik a fesztivált jövőbeli, előremutató ötletek. A kritériumrendszer kitért arra is, hogy mennyire koncentrál a fesztivál a helyi közösségre, fejleszti-e kreatív készségeiket, bevonja-e a helyi szervezeteket és polgárokat.

  A Zsolnay Fényfesztivál minősítését az alábbival indokolta az EFFE: „Egyedülálló koncepció, amiben az egész város részt vett. Nagyon magas minőségű megközelítés jellemzi, és valódi nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik.”

  A címmel együtt a Zsolnay Fényfesztivál is megkapta azt a minősítési logót, ami jelzi, hogy a rendezvényt európai szinten is elismerte a szakma. A fesztivál bekerült az EFFE honlapján keresztül egy nemzetközi adatbázisba, amely tartalmazza a legjelentősebb európai fesztiválokat. Továbbá a Zsolnay Fényfesztivál versenyben van a Kiváló Európai Fesztivál Díjért, ami még magasabb szintet képvisel a nemzetközi palettán.