Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom

Lengyel Fókusz

2022 tavaszán a V4 Digital Art Melting Pot pályázat keretében a pécsi Zsolnay Fényfesztivál a pilseni Blik Blik Fesztivállal, a pozsonyi Biela noc Fesztivállal és a toruni Bella Skyway Fesztivállal közös rezidenciapályázatot hirdetett. A programra a visegrádi országokból pályázhattak a digitális művészet különböző területein alkotó cseh, lengyel, szlovák és magyar fényművészek, világítási szakemberek. A pécsi alkotóházi lehetőség nyertese Katarzyna Pawłowska (Pani Pawlosky) lengyel interdiszciplináris művész lett, így a Zsolnay Fényfesztivál idén a budapesti Lengyel Intézettel együttműködésben az ő szülőhazáját, Lengyelországot látja vendégül nemzetközi fókuszprogramjában.

Támogatók:
www.depo2015.cz/v4digitalart-ag140/v4-digital-art-melting-pot-en-a3612
www.instytutpolski.pl/budapest/

FÉNY ÚTJA állomás:
Nádor Galéria
A TUDATALATTIM MÁSODIK ÉLETE
Pani Pawlosky
Pani Pawlosky számos lengyelországi és külföldi film- és audiovizuális fesztivál díjazottja, animációs kollázsoktól kezdve videóklipeken át, a különböző audiovizuális installációkig és épületvetítésekig sokféle vizuális műfajban alkot.  
A fesztiválon bemutatott videóanimációs művéről így ír: „Ebben a munkában olyan műalkotásokat osztok meg, amelyeket a tudatalattiban való utazásom során tapasztaltam. Ez egy audiovizuális kaland kezdet és vég nélkül. Pillanatok és jelenetek a tisztánlátó álmok emlékeiből... Azzal, hogy megmutatom őket, úgy érzem, hogy egy második életet adok nekik, ami talán a Te szemednek is tetszeni fog.
www.instagram.com/panipawlosky/

pani-pawlosky-min

Szakmai beszélgetés:
Az Apolló Moziban megrendezendő szakmai programok keretében a magyar közönség személyesen is találkozhat a krakkói Fundacja Photon által szervezett Patchlab Digital Art Festival alapítóival és kreatív szakemberekkel. A FÉNYFÓRUM interaktív prezentációi betekintést engednek lengyel kurátorok és művészek koncepciófejlesztési, valamint az egyedülálló térélményt kínáló varsói Helios mozihálózat különleges, atmoszférateremő stratégiáinak főbb irányvonalaiba.

www.patchlab.pl/
www.helios.pl/57,Warszawa/StronaGlowna/

LIVE AV SETS:
A moziterem pedig különleges, élőben komponált audiovizuális utazások színterévé alakul a július 9–10-i hétvégén: a LIVE AV SETS élő vetítéseken a látogatók a hang és a képalkotás határterületén dolgozó lengyel és magyar vizuális művészek, zenészek közös kompozícióját láthatják életre kelni az Apolló Mozi óriás vetítővásznán. Ari Dykier lengyel vizuális művész és filmrendező szürreális, audiovizuális projekteket készít kollázstechnikával. Álommotívumokon, emlékfoszlányokon és szimbólumokon keresztül a tudattalan felfedezésére invitál. São Paulótól, Barcelonán át Jeruzsálemig világszerte lépett fel már, de kollaborált az Arte dei Suonatori barokk zenekarral és Ewa Liebchen kortárs fuvolaművésszel, valamint számos dj-vel is.