Az oldalainkba ágyazott Google Adwords kódja marketing célokra, valamint a Google Analytics kódja a látogatottság méréséhez sütiket használ.

Adatkezelési szabályzat Elfogadom

Utcaművészet

A fesztivál nemcsak fényalkotásokkal teszi gazdagabbá Pécs belvárosát, hanem napközben színes utcaszínházi és újcirkuszi produkciókkal is. A tereken, udvarokban többek között argentin, ausztrál, cseh, izraeli, katalán, magyar és spanyol művészek előadásai során erősíthetjük rekeszizmainkat, vagy csodálhatjuk a zsonglőrök és artisták ügyességét.

Az argentin MANOAMANO kétfős csapata idén egy titokzatos harmadik szereplővel bővül, míg a katalán kerékpár virtuóz és akrobata cirkuszművész, YLDOR LLUCH egy varázslatos belső utazásra invitál: a repülés iránti vágyról mesél, miközben lélegzetelállító biciklis trükkökkel és Cyr kerék mutatványokkal kápráztat el minket.

yldor_llach_photocredit-@macadanoia

Az izraeli ASPHALT THEATER a vonulós térzenét ötvözi az akrobatikával, így velük a belvárosi sétáink során is összefuthatunk. Budapestről érkezik a FLYING BODIES és a COLLECTIVE DOPE csapata, előadásuk a kortárstánc, a parkour, az urban dance fúziójából született és egy nagyszabású partival zárul, amelyen mindenki részt vehet!

DSC_0674

A felsorolás korántsem teljes, érdemes késő délutántól kora estig időt hagyni rá, hogy az esti fényélmény előtt az utcaművészekkel is megismerkedhessünk. Sőt, kora délutántól az INSpirál Zsonglőr játszóházban és a PARÁZSFÉSZEK tüzes helyszínén lehetőségünk nyílik saját reflexeink és ügyességünk fejlesztésére is, itt gyakorló művészektől tanulhatunk különböző trükköket, késő este pedig mindennap egy-egy kiváló tüzes előadást láthatunk.

Ana Mraz 2023 (c) Luka Dakskobler (13)